Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer © Gregor Fischer/dpa

Grens met Duitsland blijft open maar alleen voor mensen met ‘dringende reden’

Mensen zonder ‘dringende reden’ voor een bezoek aan Duitsland worden met ingang van vrijdag teruggestuurd bij de grensovergangen met Nederland en België. Die aanbeveling doet het Duitse corona-crisiskabinet aan de deelstaten. Duitsers en andere inwoners van de Bondsrepubliek die terugkeren van een meerdaags verblijf in het buitenland, moeten vanaf 10 april uit voorzorg twee weken in thuisquarantaine.   

 1. LIVE | Russen weg uit strategische stad in pas ingelijfde Donetsk-regio, ‘Zeker 24 burgers gedood in konvooi in bevrijde regio Charkov’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Russen weg uit strategi­sche stad in pas ingelijfde Do­netsk-re­gio, ‘Zeker 24 burgers gedood in konvooi in bevrijde regio Charkov’

  Het Russische leger heeft zich zaterdag teruggetrokken uit Lyman, een belangrijk spoorwegknooppunt in Oost-Oekraïne. Volgens Moskou gebeurde dat vanwege de ‘dreiging van omsingeling’. Eerder had een woordvoerder van het Oekraïense leger gemeld dat troepen de stad waren binnengetrokken. Ze ligt in de vrijdag door Rusland geannexeerde Donetsk-regio. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.
 2. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  1

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.