De Ecuadoraanse politie onderschept tonnen cocaïne terwijl de winst blijft binnenstromen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ecuadoraanse politie onderschept tonnen cocaïne terwijl de winst blijft binnenstromen. © AFP / BELGA

Grootste drugsbende van België heeft banden met Albanese maffia: ‘Ze betalen 5000 euro voor het vermoorden van een rechter’

Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij ‘een pistool kreeg en de straat op moest’, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar België. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in België hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4000 dollar betalen voor een dode agent.

 1. Climax in Antwerpse drugsoorlog: hoofdrechercheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Climax in Antwerpse drugsoor­log: hoofdre­cher­cheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Een 43-jarige hoofdrechercheur van de Belgische politie is opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie aan drugscriminelen. De man is na ondervraging vrijgelaten, maar voorlopig op non-actief geplaatst. De rechercheur van Marokkaanse afkomst kent het Antwerpse drugsmilieu als geen ander, maar dat bezorgt hem niet veel vijanden. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen, doen al langer binnen het politieteam de ronde.
  Antwerpen
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.