Volledig scherm
Het winkelcentrum © Google

Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.  

Volgens ooggetuigen renden mensen met de angst in hun ogen zo hard mogelijk weg uit het winkelcentrum. Op sociale media lieten winkeliers en bezoekers weten in veiligheid te zijn. ‘We zitten opgesloten in een winkel om onszelf te beschermen en zijn werkelijk doodsbang’, schreef een betrokkene. Een andere persoon stelde op Twitter schoten te hebben gehoord. En: ‘Ik ben in veiligheid en het is totale chaos en verwarring hier'. 

De politie van Boca Raton bevestigde in eerste instantie dat er aanwijzingen waren voor een ‘shooting‘ in het winkelcentrum. ‘We zijn het gebied aan het doorzoeken en adviseren iedereen dringend weg te blijven en zich in veiligheid te brengen’, aldus de politie op Twitter. Ongeveer een half uur na de eerste melding kwam de politie met de mededeling dat er geen schutter was getraceerd. Korte tijd later werd echter gemeld dat een persoon met een schotwond was overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de dader nog niet was opgespoord, bleef het advies een schuilplek te zoeken van kracht.

Wel kondigde de politie aan het winkelcentrum nog eens nauwkeurig te zullen uitkammen.

Meer volgt.

  1. Vietnam vraagt families te betalen voor repatriëring slachtoffers koelcontainerdrama

    Vietnam vraagt families te betalen voor repatrië­ring slachtof­fers koelcontai­ner­dra­ma

    De families van de 39 Vietnamese burgers die in oktober dood zijn aangetroffen in een koelcontainer in Groot-Brittannië, zullen de kosten van de repatriëring voor hun eigen rekening moeten nemen. Hun regering zal die niet betalen. Dit betekent voor sommige van de arme families dat ze eerst hebben betaald om hun zoon of dochter in Engeland te krijgen en dat nu opnieuw moeten doen om hun lichaam terug te halen. ,,We weten niet waar we dat geld vandaag moeten halen.’’
  2. Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journaliste

    Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journalis­te

    De politie op Malta heeft een man gearresteerd die wordt gezien als ‘de regelaar’ bij de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van het eiland. De verdachte zou de verbindingsman zijn geweest tussen de opdrachtgever(-s) van de moord en de mensen die de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia vorig jaar pleegden. Ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanschaf van het explosief dat de auto van de vrouw aan stukken scheurde en haar het leven kostte.