Volledig scherm
Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama. © AFP

Gruwelijke rituelen bij sekte: politie vindt massagraf in Panama

De Panamese autoriteiten hebben een graf aangetroffen met de lichamen van zes kinderen en een zwangere vrouw. Dat gebeurde een dag nadat een inval was gedaan bij een sekte in een afgelegen gebied in het land. De doden zijn waarschijnlijk slachtoffer geworden van bizarre exorcisme-rituelen. 

De Panamese politie kwam het graf op het spoor toen drie mensen gewond raakten bij de sekte en opgenomen werden in het ziekenhuis. Deze drie vertelden dat er in het complex van de sekte nog meer mensen werden mishandeld en vastgehouden.

Daarop ging de politie ter plaatse en werden vijftien gewonden aangetroffen. Ook vond de politie een dag later het graf met de zes overleden kinderen en de vrouw. Volgens lokale autoriteiten waren de slachtoffers geïndoctrineerd door de sekte die Het Nieuwe Licht van God heet. Die sekte zou doen aan het uitdrijven van de duivel via gewelddadige exorcisme-rituelen. Tien vermeende sekteleden zijn opgepakt. Het gaat volgens een ingewijde onder meer om de vader van de zwangere vrouw in het graf.

Het gebied in Panama waar de sekte zich ophield, bevindt zich in een extreem afgelegen gebied. Er moesten helikopters worden ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen voor behandeling. Onder de slachtoffers zijn onder andere twee zwangere vrouwen en meerdere kinderen.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’