Hoe de hele wereld keek naar het ‘domme’ gezin tussen de cheeta's

Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Het waren bloedstollende beelden die de wereld rondgingen. Roofdieren besluipen 'domme’ bezoekers die gaan wandelen in Safaripark Beekse Bergen.  

 1. Stervende zwaan Susan: ‘Ik dacht dat ik zou neervallen’
  PREMIUM
  De jaarwisseling

  Stervende zwaan Susan: ‘Ik dacht dat ik zou neervallen’

  Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Atlete Susan Krumins-Kuijken (32) werd de verpersoonlijking van pijn lijden. Op het Europees Kampioenschap in Berlijn haalde ze als een stervende zwaan zilver op de 10.000 meter. Haar vrije vertolking van het klassieke Zwanenmeer werd een heroïsch en inspirerend gevecht. Een drama in vier akten.
 2. ‘Terreuradvocaat’ tegen de stroom in
  PREMIUM
  De jaarwisseling

  ‘Terreurad­vo­caat’ tegen de stroom in

  Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Advocaat André Seebregts trad dit jaar naar voren als verdediger van Nederlandse jihadvrouwen die met hun kinderen vastzitten in Syrische kampen. Daarnaast staat hij één van de mannen bij, die verdacht wordt van het voorbereiden van een aanslag in Nederland. Het maakt hem niet populair.
 1. Brazilië laat vliegdekschip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’
  UPDATE

  Brazilië laat vliegdek­schip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’

  De Braziliaanse marine heeft vrijdag een beschadigd vliegdekschip dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit in de Atlantische Oceaan laten zinken. Milieuactivisten protesteerden al langer tegen de plannen van marine, die beweerde dat er geen alternatief was voor het buiten gebruik gestelde vaartuig. Ook het Openbaar Ministerie en de Braziliaanse milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het vliegdekschip.