Volledig scherm
Matilda en Wolfy. © Facebook

Hondje liet verdwaalde Matilda (3) geen seconde alleen bij superstorm: ‘Ze houden van elkaar’

De ouders van de 3-jarige Matilda, het meisje dat een nacht in de wildernis moest doorbrengen nadat een zware cycloon langs de kust van Australië raasde, hebben een emotionele verklaring uitgebracht waarin ze de zoekploegen en hun eigen hondje bedanken voor de goede afloop. ,,Wolfy, ik heb altijd gezegd dat je een braaf hondje was en dat je ons nooit in de steek zou laten.’’

Matilda verdween woensdag op blote voeten uit haar ouderlijk huis op Noreena Downs Station, een boerderij ten zuiden van de plaats Marble Bar. Volgens de politie liep de peuter tijdens zware regenval buiten en kon ze niet meer terug naar huis nadat de kreken rondom de woning waren ondergelopen. Het meisje liep samen met haar jack russell Wolfy in onbekende richting weg en raakte vervolgens verdwaald. Een enorme zoekoperatie kwam op gang en liep wonder boven wonder goed af.

‘Ogen van een havik’

In een emotionele boodschap op Facebook bedanken de ouders alle reddingswerkers die alles op alles hebben gezet om ‘hun kleine meisje’ op te sporen. De helikopterpiloot die Matilda en haar hondje door de wildernis zag struinen en vervolgens alarm sloeg wordt in het bijzonder bedankt. ,,Deze spotter heeft ogen van een havik’’, schrijven de dankbare ouders.

Volgens de familie voelden de piloten zich ontzettend betrokken bij de urenlange zoektocht. ,,Alle piloten waren jonge vaders met kinderen, van wie sommige dezelfde leeftijd als Matilda hebben. Ik kan me niet voorstellen welke emoties zij gevoeld moeten hebben terwijl zij naar haar aan het zoeken waren.’’ De coördinator van de enorme zoekoperatie heeft een gigantisch aandeel gehad in de vondst van het meisje, stellen de ouders.

Quote

Sommige reddings­wer­kers hebben geen oog dicht gedaan. Wij zijn jullie voor eeuwig dankbaar

Ouders Matilda

,,Hij was zeer bevlogen in de zoektocht en stopte geen seconde met zoeken, evenals zijn team. Voor hem moet het allemaal heel moeilijk zijn geweest. Hij kende Matilda al voordat ze werd geboren.’’ Het feit dat het meisje nog leeft en zelfs zonder ernstige verwondingen is teruggevonden, is te danken aan de enorme toewijding waarmee de reddingswerkers geholpen hebben. ,,Sommigen hebben van begin tot eind geen oog dicht gedaan. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoeveel jullie inspanningen voor ons hebben betekend. Wij zijn jullie voor eeuwig dankbaar.’’

‘Ze houden van elkaar’

Kim Massam, een betrokken politie-inspecteur, prees de betrokkenen bij de zoektocht, maar was vooral vol lof over de hond van het meisje. ,,Het ligt in de aard van huisdieren om te zorgen voor de mensen van wie ze houden. Die kleine jack russell bleef aan haar zijde en gaf haar de morele steun om een dag en een nacht door te komen in dat barre klimaat’’, zei hij na afloop.

Matilda en Wolfy maken het allebei goed en ‘ze houden nog steeds ontzettend van elkaar’. ,,Wolfy, ik heb altijd gezegd dat je een braaf hondje was en dat je ons nooit in de steek zou laten’’, laat de moeder weten. ,,Bedankt uit de grond van ons hart, kleine kerel, voor het beschermen van Matilda. Je bent zeer loyaal en speciaal.’’

Volledig scherm
Matilda levend teruggevonden. © Facebook
  1. Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

    Bernie Sanders maakt verwachtin­gen waar met daverende overwin­ning in Nevada

    De Democratische kandidaat Bernie Sanders heeft volgens diverse Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada ruimschoots gewonnen. Onder meer Fox News, CNN en NBC News, stellen op basis van exitpolls en de eerste resultaten dat de senator van Vermont de grote winnaar is. Na het tellen van de stemmen in ongeveer tien procent van het aantal kiesdistricten staat de senator flink voor op zijn rivalen.