Een man knielt bij een herdenkingsplek bij de Robb Elementary School in Uvalde (Texas), waar in mei negentien leerlingen en twee leraren om het leven kwamen bij een schietpartij.
Volledig scherm
Een man knielt bij een herdenkingsplek bij de Robb Elementary School in Uvalde (Texas), waar in mei negentien leerlingen en twee leraren om het leven kwamen bij een schietpartij. © AP

Huis van Afgevaardigden VS stemt nipt voor strengere wapenwet

UPDATEHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag nipt voor een nieuwe vuurwapenwet gestemd. De wet zou de verkoop, productie, overdracht en het bezit van onder meer semiautomatische wapens verbieden. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat. 

  1. Agenten VS beleven 'totale nachtmerrie' bij urenlange schietpartij: drie doden, schutter gepakt

    Agenten VS beleven 'totale nachtmer­rie' bij urenlange schietpar­tij: drie doden, schutter gepakt

    Bij een drie uur durende schietpartij in de Amerikaanse staat Kentucky zijn donderdag drie agenten en een politiehond om het leven gekomen. De schutter, een verdachte van huiselijk geweld, is na ingrijpen van zijn familie aangehouden. De agenten die betrokken raakten bij de wilde schietpartij kwamen volgens de sheriff in een ‘totale nachtmerrie’ terecht. Vier andere agenten raakten nog gewond.