Volledig scherm
Lahiri, beter bekend als Jadugar Mandrake, wordt te water gelaten. © AFP

Indiase 'Houdini' verdrinkt tijdens mislukte boeientruc

UpdateEen Indiase boeienkoning, bekend onder de artiestennaam Jadugar Mandrake, die een truc van de beroemde illusionist Harry Houdini (1874-1926) wilde nadoen, is daarbij om het leven gekomen.

Magiër Chanchal Lahiri werd zondag geboeid 'te water gelaten' vanuit een boot in de rivier de Hooghly bij de Howrahbrug in de miljoenenstad Kolkata. Lahiri zou zich van zijn zware stalen kettingen en touwen ontdoen en naar de kant van de brede stroom zwemmen.

Een journalist van een krant in Kolkata tekende op dat Lahiri, vlak voor hij aan de truc begon, zei: ,,Als ik het goed doe is het magie en als ik het fout doe tragedie”. De Indiase autoriteiten startten een zoekactie, maar dat bracht de gekluisterde goochelaar niet boven water. Familie van de magiër zocht de hele dag naar hem.  

21 jaar geleden tartte hij op dezelfde plaats het lot, door vastgebonden in een glazen kist vanaf de brug het water in te gaan. Destijds slaagde hij er wel in heelhuids de kop op te steken. ,,Het kostte me toen slechts 29 seconden’’, vertelde Lahiri voor zijn ditmaal noodlottige ontsnappingspoging aan persbureau AFP. Bij een poging in 2013 was het niet het wassende water waaraan hij wist te ontkomen, maar aan het woedende publiek. Dat ontdekte een deurtje in de glazen gooi en viel de stuntman aan.

Bekijk hieronder beelden van de stunt:

Volledig scherm
‘Als ik het goed doe is het magie en als ik het fout doe tragedie’, zei Lahiri voor zijn dodelijke stunt. © AFP
 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.