AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Internationale evacuaties op gang: buitenlanders mogen weg, Afghanen worden tegengehouden

AfghanistanDe internationale evacuaties vanaf het vliegveld van Kaboel zijn op gang gekomen. De taliban laten vooralsnog vooral buitenlanders passeren, Afghanen worden weggehouden van de terminal.

 1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
  Met video

  NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

  Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.
 2. Afghaanse Nederlanders kunnen evacuatievliegtuig Kaboel niet bereiken: ‘We worden beschoten’
  PREMIUM

  Afghaanse Nederlan­ders kunnen evacuatie­vlieg­tuig Kaboel niet bereiken: ‘We worden beschoten’

  Het is voor een deel van de Nederlanders in Afghanistan zo goed als onmogelijk om het vliegveld van Kaboel te bereiken. Verschillende mensen die het land proberen uit te komen, zijn vanochtend onverrichter zake vertrokken. Ze vragen om meer hulp van de Nederlandse overheid. ,,Het is zo enorm druk, iedereen duwt je weg. Amerikaanse soldaten hebben ons beschoten en er worden granaten gegooid.”