Volledig scherm
Premier Benjamin Netanyahu laat de verklaring van de Amerikaanse president Trump zien waarmee Trump de Golanhoogten als deel van Israël erkent. © REUTERS

Israël wil dorp op Golanhoogten vernoemen naar Donald Trump

Israël maakte vandaag bekend dat het een nog te bouwen dorp op de Golanhoogten wil vernoemen naar de Amerikaanse president Donald Trump. Dit als een bedankje voor zijn erkenning van de Golanhoogten als deel van Israël. 

De annexatie van de Golanhoogten in 1981 werd lange tijd niet internationaal erkend. ,,Alle inwoners van Israël waren zeer geëmotioneerd toen Trump zijn historische beslissing aankondigde”, zei de Israëlische president Benjamin Netanyahu in een video boodschap over Golan. 

Na het Joodse feest Pesach aan het einde van deze maand wil Netanyahu het voorstel, waarin hij oproept om een dorp op de Golanhoogten te vernoemen naar de Amerikaans president, indienen bij de regering. 

De erkenning van de Golanhoogten is niet de eerste keer dat Trump breekt met het verleden aangaande Israël. In december 2017 erkende hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Voor alles wat Trump voor Israël heeft gedaan wordt er ook een nog te bouwen treinstation vlakbij de Westmuur in Jeruzalem naar hem vernoemd.