ANP/EPA
Volledig scherm
© ANP/EPA

Italië legt vluchtelingenschip van Banksy aan de ketting

De Louise Michel, het reddingsschip gefinancierd door de anonieme Engelse kunstenaar Banksy, is door de Italiaanse autoriteiten aan de ketting gelegd. Het schip zou te veel reddingsacties hebben uitgevoerd en mag de haven van Lampedusa niet verlaten.

 1. Alle schipbreukelingen op reddingsboot Banksy van boord gehaald
  Play
  Video

  Alle schipbreu­ke­lin­gen op reddings­boot Banksy van boord gehaald

  Alle schipbreukelingen die aan boord waren van de door de Britse kunstenaar Banksy gefinancierde reddingsboot Louise Michel, zijn van boord gehaald. Dat meldt de bemanning van het schip via Twitter. De overvolle boot, die 219 schipbreukelingen aan boord had, luidde vrijdagavond de noodklok. Daarop snelden zaterdag de Italiaanse kustwacht en een Duits liefdadigheidsschip te hulp. Eén van de opvarende vluchtelingen is overleden.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.