Een groep wilde zwijnen (archieffoto)
Volledig scherm
Een groep wilde zwijnen (archieffoto) © Getty Images/iStockphoto

Jager schiet per ongeluk eigen vader dood in Italië

Een jager heeft in Zuid-Italië per ongeluk zijn vader doodgeschoten. De 34-jarige man dacht dat hij een wild zwijn onder vuur nam, zo berichten Italiaanse media.

De mannen waren samen op jacht, maar zochten los van elkaar naar hun prooi. Ze zouden op het moment van de fatale schietpartij door dikke begroeiing zijn gelopen. De 55-jarige Martino Gaudioso liep een schotwond op in zijn buik, waaraan hij overleed.

Het jachtongeval gebeurde in een nationaal park bij Sicignano degli Alburni, een gemeente in de buurt van de stad Salerno. In het gebied is het verboden om te jagen. Zondag zei de voorzitter van de vereniging voor dieren en milieu dat Italië het ‘Wilde Westen’ was geworden voor jagers. ,,Het is een nationale noodsituatie’’, zo zei Michela Vittoria Brambilla tegen verslaggevers.

Afgelopen oktober riep Sergio Costa, de Italiaanse minister van Milieu, op tot een nationaal verbod op de Zondagse jacht nadat een 18-jarige jongen was doodgeschoten in de buurt van de Franse grens. Later die maand kwamen nog twee mannen - van 56 en 20 jaar - in soortgelijke omstandigheden om het leven, zo schrijft de BBC.

  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.