Leden van een milieuorganisatie demonstreren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul tegen het besluit van de Japanse regering om bewerkt radioactief water van de in 2011 door een aardbeving getroffen kerncentrale in Fukushima in zee te dumpen. De regio Fukushima werd vrijdagochtend opnieuw getroffen door een aardbeving.
Volledig scherm
Leden van een milieuorganisatie demonstreren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul tegen het besluit van de Japanse regering om bewerkt radioactief water van de in 2011 door een aardbeving getroffen kerncentrale in Fukushima in zee te dumpen. De regio Fukushima werd vrijdagochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. © AP

Japanse regio Fukushima opnieuw opgeschrikt door aardbeving

De noordoostelijke Japanse prefectuur Fukushima is vrijdagochtend (plaatselijke tijd) opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,0. Er zijn nog geen berichten over schade of eventuele gewonden. Zo’n tien jaar geleden ontstond in het gebied een kernramp na een zeebeving en een daaropvolgende tsunami.

  1. Spanjaard eet delen moeder op (rauw en gekookt) en moet ruim 15 jaar de cel in

    Spanjaard eet delen moeder op (rauw en gekookt) en moet ruim 15 jaar de cel in

    Een Spanjaard die delen van zijn moeder heeft opgegeten, is veroordeeld tot vijftien jaar cel én vijf maanden cel. De rechtbank in Madrid acht de man schuldig aan het wurgen van zijn moeder en het opeten van het in stukken gesneden lichaam. Een politieagent zei tijdens het proces dat de verdachte bij zijn arrestatie vertelde dat hij wat delen rauw had gegeten, andere had gekookt en ook aan zijn hond had gevoerd.