Volledig scherm
Frans wetboek. © Shutterstock

Jongemannen zo zwaar mogelijk bestraft voor gruwelmoorden op Franse bejaarden

Een Franse rechtbank heeft twee jongemannen tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen. Een van de daders (21) kreeg levenslang opgelegd, zijn 20-jarige handlanger verdwijnt 30 jaar achter de tralies. Hij was minderjarig op het moment dat ze de misdrijven pleegden.

De mannen pleegden de moorden in 2017 in de plaats Montlucon, in de Franse regio Allier. De slachtoffers waren drie ouderen: Ginette en Massimo Degl'Innocenti (85 en 71 jaar) en de 74-jarige Jeannine Ponce. Zij werden dood gevonden in hun woningen.

De daders zijn niet alleen niet schuldig bevonden aan moord en marteling, maar ook aan een groepsverkrachting. In de nacht waarin ze Ponce om het leven brachten, vergrepen ze zich ook aan een jonge vrouw. Ze misbruikten haar in het bijzijn van haar partner.

De mannen, Zaki A.T. en Dailami A., toonden geen emotie toen ze de uitspraak hoorden. Ze hadden schuld bekend en vertelden dat ze onder invloed waren van drank en drugs toen ze de misdrijven pleegden. Ze wilden naar eigen zeggen geld stelen van de ouderen, maar maakten slechts een klein bedrag buit.