De ministers van Buitenlandse Zaken van Finland en Zweden, met Jens Stotenberg van de Navo.
Volledig scherm
De ministers van Buitenlandse Zaken van Finland en Zweden, met Jens Stotenberg van de Navo. © REUTERS

Kabinet accordeert Navo-lidmaatschap Zweden en Finland, parlement nu aan zet

Het kabinet heeft in een ingelaste ministerraad het Navo-lidmaatschap van Zweden en Finland formeel geaccordeerd. De Eerste en Tweede Kamer moeten daar nog wel mee instemmen, mogelijk komt de Tweede Kamer daarvoor terug van reces.

 1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
  met Video

  Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.
 2. ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

  ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

  Meester P. T. (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus stond bekend als de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om hem een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkele kinderen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten. Het Antwerps parket wil zowel hem als de directie van de school voor de rechtbank brengen. Want er zijn aanwijzingen dat er waarschuwingen genegeerd zijn.