De Griekse premier Alexis Tsipras (l) in gesprek met president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, de Franse premier Francois Hollande en zijn Belgische collega Charles Michel.
Volledig scherm
De Griekse premier Alexis Tsipras (l) in gesprek met president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, de Franse premier Francois Hollande en zijn Belgische collega Charles Michel. © ap

Keiharde voorwaarden voor steun Griekenland

Het wordt nachtwerk voor de EU-regeringsleiders. In de vergadering wordt nog steeds gesproken over de eisen waaraan Griekenland voor een noodpakket moet voldoen. Die eisen zijn snoeihard en bevatten fikse hervormingen. Alleen dan is Europa bereid om diep in de buidel te tasten. Een nieuw steunpakket voor Griekenland kan immers oplopen tot 86 miljard euro. Een Grexit wordt niet uitgesloten.

Dit liveblog is nu gesloten. Lees  hieronder alle  ontwikkelingen van vandaag terug.

  1. Geen beslissing presidentsverkiezing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro
    PREMIUM
    Met video

    Geen beslissing presidents­ver­kie­zing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro

    De Braziliaanse presidentsverkiezingen hebben zondag nog geen winnaar opgeleverd. De centrumlinkse Luiz Inácio Lula da Silva (76) behaalde met 48,4 procent de meeste stemmen, maar niet de absolute meerderheid. Op 30 oktober volgt een tweede ronde tussen Lula, die het land eerder leidde tussen 2003 en 2011, en zittend president Jair Bolsonaro (67), die 43,2 procent van de stemmen kreeg.