Mensen leggen bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Waukesha, Wisconsin.
Volledig scherm
Mensen leggen bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Waukesha, Wisconsin. © REUTERS

Kind is zesde slachtoffer van aanrijding tijdens kerstparade in Wisconsin

Na het fatale incident tijdens een kerstparade in de Amerikaanse staat Wisconsin, is een zesde persoon overleden. Het gaat om een kind, meldt de openbare aanklager tijdens een rechtszitting.

 1. Kerstoptocht-drama in VS geen terrorisme, dader scheurde in SUV door stad na ‘huiselijk geweld’
  Play
  5 doden | video

  Kerstop­tocht-dra­ma in VS geen terrorisme, dader scheurde in SUV door stad na ‘huiselijk geweld’

  Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen doordat een auto inreed op een kerstoptocht in het Amerikaanse Waukesha (Wisconsin). Meer dan veertig personen raakten gewond, onder wie ook kinderen. De politie heeft een verdachte aangehouden. Amerikaanse media melden dat de kerstoptocht niet het doelwit was van de de dader. Darrell Brooks (39) scheurde in zijn SUV door de stad na ‘huiselijk geweld’, aldus de politie.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.