Een langstaartmakaak in een laboratorium. Voor de dieren wordt grof geld betaald.
Volledig scherm
Een langstaartmakaak in een laboratorium. Voor de dieren wordt grof geld betaald. © AFP

Laboratoriumapen die ontsnapten na ongeluk met truck zijn gedood

updateDrie laboratoriumapen die zaterdag ontsnapten na een ongeluk van de vrachtwagen waarin ze zaten, zijn gedood. De langstaartmanaken zouden als proefdier worden gebruikt. Waarom euthanasie op de apen is gepleegd, is onbekend.

 1. LIVE | Macron belt met Erdogan over Navo-toetreding Finland en Zweden, Turkije verzet zich nog
  oorlog oekraïne

  LIVE | Macron belt met Erdogan over Na­vo-toetreding Finland en Zweden, Turkije verzet zich nog

  De Franse president Emmanuel Macron spreekt vandaag telefonisch met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan, die dreigt een veto uit te spreken over de Navo-toetreding van Finland en Zweden. En het Russische parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd die de maximumleeftijd voor beroepsmilitairen schrapt. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”