Volledig scherm
PREMIUM
© AP

‘Laten we hopen dat dit weekend niet dezelfde gevolgen voor Nederland heeft als nu voor Italië’

ItaliëDe nieuwe cijfers van de Protezione Civile komen gisteravond hard aan. In 24 uur 792 nieuwe slachtoffers van het Coronavirus, wat het totaal op bijna vijfduizend brengt. Er lijkt geen einde te komen aan dit drama. Het noopt de Italiaanse regering tot nieuwe, nog strengere maatregelen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome.

Een beetje lamgeslagen bekijk ik de nieuwe cijfers die de Italiaanse regering elke avond om zes uur beschikbaar stelt. Bijna achthonderd mensen zijn de afgelopen dag bezweken aan het Coronavirus, bijna zeshonderd alleen al in Lombardije. Het Coronavirus richt een slagveld aan en lijkt niet van stoppen te willen weten. Het is om moedeloos van te worden.

  1. Dode bij rellen en plunderingen in Minneapolis na overlijden zwarte man
    Video

    Dode bij rellen en plunderin­gen in Minneapo­lis na overlijden zwarte man

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, liep in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. Eén relschopper is overleden. De burgemeester van de stad deed tijdens de ongeregeldheden een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”