Als ‘aliens’ uitgedoste bezoekers bij het terrein Area-51.
Volledig scherm
Als ‘aliens’ uitgedoste bezoekers bij het terrein Area-51. © REUTERS

Leger VS maakt excuses voor ‘ongepaste’ Area 51-tweet met bommenwerper

Een eenheid van het Amerikaanse leger heeft excuses aangeboden voor een bericht op Twitter over de geplande 'bestorming' van Area 51. ,,Dit is het laatste wat millennials zullen zien als ze vandaag proberen Area 51 binnen te dringen’’, schreef de legerdienst DVIDS bij een foto van een B-2 stealthbommenwerper.

De foto verscheen vrijdag op Twitter, maar is inmiddels verwijderd. De dienst zegt dat een medewerker het bericht plaatste, maar dat de inhoud ‘op geen enkele wijze’ het standpunt vertegenwoordigt van het ministerie van Defensie. ,,Het was ongepast en we bieden onze excuses aan voor deze fout.’’

De geheimzinnigheid rond de zwaarbewaakte basis heeft geleid tot allerlei complottheorieën over ufo’s en aliens die daar onderzocht en verstopt zouden worden. De initiatiefnemer van het evenement ‘Storm Area 51’ had mensen opgeroepen het complex vrijdag te bestormen. In totaal zegden ruim 2 miljoen mensen toe, maar volgens lokale media zijn ongeveer 2.300 mensen komen opdagen. Een bestorming bleef uit.