Het Oekraïense leger beschikt sinds een paar jaar ook over Bayraktar-drones. Hier wordt er een exemplaar getoond tijdens een militaire parade in Kiev, vorig jaar augustus.
Volledig scherm
Het Oekraïense leger beschikt sinds een paar jaar ook over Bayraktar-drones. Hier wordt er een exemplaar getoond tijdens een militaire parade in Kiev, vorig jaar augustus. © Reuters

Litouwse internetzender zamelt 5 miljoen euro in onder kijkers zodat Oekraïne ‘killerdrone’ kan kopen

Een opvallende actie in Litouwen: inwoners van deze Baltische staat hebben in vier dagen tijd bijna 5 miljoen euro ingezameld om een geavanceerde militaire drone te kopen die Oekraïne kan gebruiken in de oorlog tegen Rusland. Het gaat om een Turkse Bayraktar-TB2-drone.

0 reacties

  1. Agenten VS beleven 'totale nachtmerrie' bij urenlange schietpartij: drie doden, schutter gepakt

    Agenten VS beleven 'totale nachtmer­rie' bij urenlange schietpar­tij: drie doden, schutter gepakt

    Bij een drie uur durende schietpartij in de Amerikaanse staat Kentucky zijn donderdag drie agenten en een politiehond om het leven gekomen. De schutter, een verdachte van huiselijk geweld, is na ingrijpen van zijn familie aangehouden. De agenten die betrokken raakten bij de wilde schietpartij kwamen volgens de sheriff in een ‘totale nachtmerrie’ terecht. Vier andere agenten raakten nog gewond.