LIVE | Al 3 miljoen opgehaald voor Limburg op Giro 777, hevige overstromingen in Oost-Duitsland

Het dodental door het verwoestende noodweer in het westen van Europa is de 165 voorbij. Er kwamen in Duitsland zeker 141 mensen om het leven. In België hebben de autoriteiten melding gemaakt van de dood van 27 slachtoffers. Naar verwachting lopen deze aantallen in beide landen op, vanwege de vele vermissingen. Via Giro 777 is inmiddels meer dan drie miljoen euro opgehaald voor Limburg. En nu kampt Oostenrijk met enorme wateroverlast. Ten zuiden van Salzburg lopen straten in Hallein onder. Let op: dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog vind je hier.

1 reactie

 • Annemie Steerneman

  2 maanden geleden
  Wat een mooie kans voor de landen met een bodemloze geldput, (Polen,Hongarije, Griekenlans, Italie, Spanje en wat ik verder nog vergeet) Om hun ware gezicht te laten zien door schenkingen en/of hulp bij deze ramp. Zoals wij ook altijd klaar staan voor hen.
 1. Snelweg A2 in Limburg dicht door wateroverlast, burgemeester voorziet voedseltekort
  Play
  liveblog

  Snelweg A2 in Limburg dicht door waterover­last, burgemees­ter voorziet voedselte­kort

  Zuid-Limburg kampt met zware wateroverlast door hevige regenval. Honderden mensen zijn uit hun huizen verdreven door het water. De A2 is voor een deel afgesloten. Het KNMI heeft weercode rood verlaagd naar code geel, maar er valt nog veel regen. Volgens de burgemeester van Valkenburg dreigt een voedseltekort omdat het gebied onbereikbaar is voor vrachtwagens. De meeste actuele updates vind je in ons liveblog onderaan dit artikel.