Volledig scherm
Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte. © AFP

Macron schreef erotisch verhaal over romance met Brigitte

De Franse president Emmanuel Macron heeft enkele jaren geleden een stomende roman geschreven over het prille begin van zijn relatie met zijn vrouw Brigitte. Dat valt te lezen in een nieuwe biografie over de Franse first lady die komende week verschijnt.

Volgens het boek tikte een naaste van de familie Macron het 300 pagina's tellende manuscript van Macron een tijdje geleden op in zijn geboorteplaats Amiens. ,,Het was een gewaagd boek, een beetje vulgair", vertelt de naamloze buur aan het Franse blad Closer. ,,De namen waren natuurlijk niet hetzelfde, maar ik denk dat hij uit wilde drukken wat hij op dat moment voelde."

Het verhaal zou met name het begin van de relatie van Emmanuel en Brigitte beschrijven, toen hij nog een tiener was en zij zijn toneeldocente. Zijn ouders keurden die relatie af, maar Macron besloot hun opmerkingen naast zich neer te leggen en trouwde uiteindelijk met de 24 jaar oudere Brigitte.

Quote

Het was een gewaagd boek, een beetje vulgair

Eén exemplaar

De anonieme schrijver van het manuscript stelt zelf geen exemplaar van het verhaal bewaard te hebben. De president is dus de enige die het momenteel in bezit heeft. Een woordvoerder van Macron weigerde vandaag een nadere toelichting te geven op het schrijven.

Macron heeft zijn literaire ambities nooit onder stoelen of banken geschoven. Hij schreef eerder nog twee nooit uitgebrachte boeken, voordat hij het boek Revolution publiceerde dat hij tijdens zijn campagne gebruikte. Op de vraag van een journalist van het blad Le Point of hij geen spijt had nooit schrijver te zijn geworden, antwoordde hij: ,,Mijn leven is nog niet klaar."