AP
Volledig scherm
© AP

‘Mama, deze oorlog is domste beslissing van onze regering ooit’, Oekraïne onderschept telefoontjes van Russische soldaten naar thuisfront

Ze mochten het niet van de legerleiding, maar deden het tóch. Russische militairen namen vanuit Oekraïne telefonisch contact op met het thuisfront om hun beklag te doen, vaak in niet mis te verstane bewoordingen. ,,Fuck, de lijken van burgers liggen hier gewoon op straat”, klinkt het onder meer. ‘The New York Times’ kreeg exclusief duizenden van die telefoongesprekken, al in maart onderschept door de Oekraïense overheid, in handen en bestudeerde ze twee maanden lang.

  1. LIVE | Derde gevangenenruil in week, Kiev: ‘Russen vertrekken van oever tegenover Cherson’
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Derde gevangenen­ruil in week, Kiev: ‘Russen vertrekken van oever tegenover Cherson’

    Rusland en Oekraïne hebben voor de derde keer in een week tijd krijgsgevangenen uitgewisseld. Het Russische ministerie van Defensie en de Oekraïense autoriteiten lieten weten dat vandaag vijftig gevangen militairen zijn geruild. Verder trekken Russische troepen zich terug van de oostelijke Dnipro-oever tegenover de stad Cherson. Dat meldt het Oekraïense leger donderdag op basis van informatie van de militaire inlichtingendienst. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.