Volledig scherm
Parlementslid Andrew Chiu probeerde de aanvaller te stoppen. Zijn oor werd afgebeten. Het incident vond plaats nabij het Cityplaza winkelcentrum. © AP

Man bijt bij protesten Hong Kong oor van parlementslid af

videoEen man heeft vandaag in Hongkong bij een aanval met een mes vijf mensen verwond. Het lijkt er op dat hij te keer ging in reactie op de demonstraties tegen de toenemende invloed van China die al maandenlang in de stadstaat worden gehouden. Van een parlementslid dat de aanvaller wilde overmeesteren werd een oor afgebeten.

Getuigen verklaarden dat de man een Chinees dialect sprak en pro-Chinese leuzen schreeuwde. Hij raakte vier mensen met het mes. Dat gebeurde net buiten het Cityplaza winkelcentrum. 

Van parlementslid Andrew Chiu, die de aanvaller probeerde te stoppen, beet hij een oor af. Uiteindelijk werd de messentrekker overmeesterd door omstanders. Die gaven de man nog een flinke afranseling voordat de politie hem aanhield.

Het incident bij een winkelcentrum kwam na een dag van betrekkelijke rust. Er waren wel weer demonstraties - bij verschillende winkelcentra - maar die waren veel minder onrustig en gewelddadig dan gisteren. Toen gebruikte de politie op diverse plekken traangas en werden ruim 200 mensen gearresteerd.

Volledig scherm
Media verzamelen zich rondom de gewonde aanvaller in Hong Kong. De man, die om zich heen stak met een mes en een oor van een parlementslid afbeet, werd zwaar toegetakeld door omstanders voordat de politie arriveerde. © AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Demonstranten in het Cityplaza winkelcentrum in Hong Kong. © AFP
  1. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 71 procent van hun lichaam brandwonden.