Parlementslid Andrew Chiu probeerde de aanvaller te stoppen. Zijn oor werd afgebeten. Het incident vond plaats nabij het Cityplaza winkelcentrum.
Volledig scherm
Parlementslid Andrew Chiu probeerde de aanvaller te stoppen. Zijn oor werd afgebeten. Het incident vond plaats nabij het Cityplaza winkelcentrum. © AP

Man bijt bij protesten Hong Kong oor van parlementslid af

videoEen man heeft vandaag in Hongkong bij een aanval met een mes vijf mensen verwond. Het lijkt er op dat hij te keer ging in reactie op de demonstraties tegen de toenemende invloed van China die al maandenlang in de stadstaat worden gehouden. Van een parlementslid dat de aanvaller wilde overmeesteren werd een oor afgebeten.

Getuigen verklaarden dat de man een Chinees dialect sprak en pro-Chinese leuzen schreeuwde. Hij raakte vier mensen met het mes. Dat gebeurde net buiten het Cityplaza winkelcentrum. 

Van parlementslid Andrew Chiu, die de aanvaller probeerde te stoppen, beet hij een oor af. Uiteindelijk werd de messentrekker overmeesterd door omstanders. Die gaven de man nog een flinke afranseling voordat de politie hem aanhield.

Het incident bij een winkelcentrum kwam na een dag van betrekkelijke rust. Er waren wel weer demonstraties - bij verschillende winkelcentra - maar die waren veel minder onrustig en gewelddadig dan gisteren. Toen gebruikte de politie op diverse plekken traangas en werden ruim 200 mensen gearresteerd.

Media verzamelen zich rondom de gewonde aanvaller in Hong Kong. De man, die om zich heen stak met een mes en een oor van een parlementslid afbeet, werd zwaar toegetakeld door omstanders voordat de politie arriveerde.
Volledig scherm
Media verzamelen zich rondom de gewonde aanvaller in Hong Kong. De man, die om zich heen stak met een mes en een oor van een parlementslid afbeet, werd zwaar toegetakeld door omstanders voordat de politie arriveerde. © AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Demonstranten in het Cityplaza winkelcentrum in Hong Kong.
Volledig scherm
Demonstranten in het Cityplaza winkelcentrum in Hong Kong. © AFP