Man vermoordt moeder en eet haar samen met zijn hond op

videoDe politie van Madrid deed donderdag een van de meest lugubere vondsten ooit. Een 26-jarige man had zijn moeder vermoord, haar lichaam in hele kleine stukken gehakt en die in plastic bakjes bewaard. Samen met zijn hond was hij die bakjes een voor een aan het leegeten.

De 66-jarige María Soledad Gómez was al een maand niet door haar vriendinnen gezien of had niet op telefoontjes gereageerd. Nadat een van hen aangifte had gedaan, meldde de politie zich donderdag bij haar flatwoning in de wijk bij de stierenvechtarena Las Ventas, in Madrid. Bij wat ze daar aantroffen, moest een agent snel weer naar buiten om over te geven, aldus de krant El País.

Alberto Sánchez, de 26-jarige zoon van María Soledad, bleek zijn moeder niet alleen te hebben vermoord, maar haar lichaam grotendeels in zulke kleine stukken te hebben gehakt en gesneden dat die in kleine eetbakjes pasten. Die plastic bakjes stonden door het gehele huis verspreid. De man, die de woning met zijn moeder deelde, bekende direct dat hij zijn moeder aan het opeten was. Sommige porties gaf hij aan de hond.

De vrouw had al twaalfmaal aangifte gedaan tegen haar eigen zoon wegens mishandeling. Haar oudste zoon, die ergens anders woont, zou verschillende keren geprobeerd hebben te bemiddelen tussen de twee. Alberto woonde, zoals zo veel Spaanse twintigers, nog thuis. Hij had een koksopleiding gevolgd en werkte af en toe in restaurants in de omgeving. Maria’s echtgenoot, Alberto’s vader, is 15 jaar geleden overleden.

Toen de zoon donderdag de deur voor de agenten opende, wist hij niet direct te antwoorden op de vraag waar zijn moeder was. Nadat de agenten hadden aangedrongen, liet hij hen naar binnen. Daar trof de politie de vele plastic bakjes aan. Alberto Sánchez zit in de gevangenis in afwachting om voorgeleid te worden aan de rechter. De politie bevestigde dat hij beschuldigd wordt van kannibalisme.

Volledig scherm
Spaanse politie bij de rechtbank. © AFP
  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.