Volledig scherm
Andy met zijn toekomstige vrouw Anna © Andy Bell

Man weet al voor eerste date dat z'n grote liefde snel sterft

Andy (26) wist al voor zijn eerste date met Anna, dat ze terminale hersenkanker heeft. Toch werden ze verliefd en vroeg hij haar ten huwelijk. De Brit weet: ,,Voor mijn dertigste zal ik waarschijnlijk weduwnaar worden.''

Volledig scherm
© Andy Bell
Volledig scherm
Anna na haar ingreep. © Andy Bell
Quote

Trouwen betekent dat ik me volledig geef aan Anna voor de tijd die ons nog rest

Andy

Anna en Andy kwamen met elkaar in contact via datingapp Tinder in februari 2015. ,,Ik stelde voor om iets te gaan drinken", aldus Bell tegen de Daily Mail. Anna Swabey aarzelde niet om meteen een vreselijke boodschap te brengen. Ze zei dat ze een zware epilepsieaanval had gekregen en terminale hersenkanker had. Anna sms'te: ,,Ik heb nog maar drie jaar te leven. Ik heb er begrip voor indien je me niet wil ontmoeten."
 
Terwijl sommigen misschien eieren voor hun geld hadden gekozen, stond Andy erop om toch met haar te daten. ,,Ik was wel in shock toen ik haar bericht las", vertelt de man aan de Britse krant Daily Mail. ,,Wie verwacht nu zo'n sms van een 24-jarig meisje? Maar ik antwoordde onmiddellijk dat ik haar beter wilde leren kennen."

En het was niet uit medelijden dat Andy het meisje mee uit nam, iets waarover Anna zich in het begin toch zorgen maakte. ,,Ik voelde me echt tot haar aangetrokken en wilde haar heel graag ontmoeten", zegt hij.

Onafscheidelijk
Enkele dagen na hun eerste date, vormden ze een koppel. ,,We waren snel onafscheidelijk, het enige wat ik wenste, was bij haar te zijn, ook al wist ik niet hoelang dit nog ging kunnen", verklaart Andy. Anna moest ondertussen haar baan als winkelmanager opzeggen. Autorijden mocht ook niet meer na die zware epilepsieaanval.

Een maand na hun eerste ontmoeting waakte Andy aan haar ziekbed terwijl ze herstelde van een herseningreep. Het afgelopen jaar stond hij haar bij tijdens twaalf sessies chemo. ,,Artsen kunnen haar niet genezen maar ze willen Anna nog zoveel mogelijk tijd gunnen", vertelt de man. ,,Onze relatie begon niet zoals alle andere. De meeste koppels daten niet in het ziekenhuis, maar ik wist dat houden van Anna betekende dat ik haar zoveel mogelijk zou bijstaan tijdens haar ziekte."

Positief blijven
In december vorig jaar vroeg Andy haar ten huwelijk. Ze zijn vastbesloten om positief te blijven en geen tijd te verspillen, al denkt het koppel ook vaak aan wat hen te wachten staat. ,,Anna is zo sterk maar soms stort ze in omdat ze angst heeft voor de dood. Ze wil de controle over haar lichaam niet verliezen."

Ook Andy heeft het soms moeilijk, zeker wanneer hij beseft dat hij niet zijn hele leven met zijn grote liefde zal kunnen delen. ,Ik probeer het voorbeeld van mijn toekomstige vrouw te volgen en in het heden te leven", verklaart hij.

In september stappen ze in het huwelijksbootje. ,,Ik kijk er enorm naar uit, al weet ik dat ik waarschijnlijk voor mijn dertigste weduwnaar zal zijn", beseft Andy. ,,Trouwen betekent dat ik me volledig geef aan Anna voor de tijd die ons nog rest."

Volledig scherm
Anna met haar ouders. © Andy Bell
Volledig scherm
© Andy Bell
 1. Rode Kruis opent giro voor coronaslachtoffers, 14 Amerikaanse evacués van cruiseschip tóch besmet
  liveblog corona

  Rode Kruis opent giro voor corona­slacht­of­fers, 14 Amerikaan­se evacués van cruise­schip tóch besmet

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.