Volledig scherm
PREMIUM
Nice Leng'ete kreeg het in haar Keniaanse Masai-gemeenschap voor elkaar kreeg dat meisjes niet meer besneden worden. © Frank Jansen

Masai-vrouw wist meisjesbesnijdenis uit te bannen: ‘Ik wilde geen kind terwijl ik zelf nog een kind was’

Eén Masai-meisje wist een hele gemeenschap te overtuigen om meisjes niet meer te besnijden. ,,Geduld is het sleutelwoord.”

Het leven van een meisje in de Keniaanse Masai-gemeenschap zag er lange tijd hetzelfde uit: je gaat naar school tot je een jaar of acht bent, wordt besneden en vervolgens uitgehuwelijkt aan een (veel) oudere man om fluks een gezin te stichten. Nice Leng’ete (nu 28) zag dat niet zitten en kwam in opstand. ,,Ik wilde niet trouwen met een oude man, ik wilde geen kind terwijl ik zelf nog een kind was.”

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.