Volledig scherm
Archieffoto © REUTERS

Meerdere doden en gewonden na brand dorpshuis Portugal

UpdateBij een brand in een dorpshuis in Portugal zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat heeft burgemeester Jose Antonio de Jesus gezegd op de Portugese televisie. Volgens de brandweer ligt het aantal gewonden rond de vijftig.

Er zouden tientallen ambulances en twee helikopters zijn ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren.

De brand had plaats in het dorpje Vila Nova da Rainha, dat zo'n 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lissabon ligt. In het dorpshuis waren op dat moment zo'n zestig mensen aanwezig om te kaarten en voetbal te kijken. Door de brand brak paniek uit. In de verdrukking raakten mensen gewond. De meesten liepen daarnaast brandwonden en rookvergiftiging op.

Aanvankelijk berichtten lokale media op basis van de brandweer dat de brand werd veroorzaakt door een gasexplosie, maar dit is daarna niet meer door de autoriteiten bevestigd.

  1. Noord-Koreaanse Spice Girls misschien naar Spelen

    Noord-Koreaanse Spice Girls misschien naar Spelen

    Noord-Korea stuurt sowieso een orkest naar Zuid-Korea tijdens de Olympische Winterspelen komende maand. Dat maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend na overleg met de Noord-Koreanen. Bij deze gesprekken was ook de leider van de Noord-Koreaanse meidenband Moranbong. Zij leidt de popgroep die op verzoek van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is gevormd. De Noord-Koreaanse Spice Girls zingen zowel pop als propaganda. Of de meidengroep mee gaat naar de Spelen, is nog niet zeker.