Het vliegveld op het Russische schiereiland Kamtsjatka. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Het vliegveld op het Russische schiereiland Kamtsjatka. Foto ter illustratie. © AP

Meerdere vermisten na helikoptercrash met toeristen in Rusland

Meerdere mensen zijn vermist nadat een helikopter met aan boord zestien mensen is neergestort op het Russische schiereiland Kamtsjatka, in het verre oosten van het land. Aan boord bevonden zich drie bemanningsleden en dertien toeristen, afkomstig uit Sint-Petersburg en Moskou.

 1. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?
  PREMIUM

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?
 2. ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  Hondje Lena werd gedumpt in een asiel in het Amerikaanse Florida na een geschil met de huisbaas van de eigenaars. Lena werd geboren met grote keloïden, oftewel plukjes littekenhuid en vacht, onder elk oog waardoor ze ‘lelijk’ en ‘niet adopteerbaar’ werd genoemd. Nadat een emotioneel bericht van het asiel viraal ging, kwam de hond terecht in een warm thuis. Daar is ze nu een gekoesterd lid van een gezin dat ‘haar rot verwent’.