Door ISWAP in brand gestoken auto's in februari.
Volledig scherm
Door ISWAP in brand gestoken auto's in februari. © AFP

Militanten doden tientallen militairen en burgers in Nigeria

Islamitische militanten hebben zaterdag minstens 20 soldaten en meer dan 40 burgers gedood tijdens aanvallen in de staat Borno in het noordoosten van Nigeria. Ook zouden er honderden gewonden zijn gevallen. Dat zeggen bewoners en hulpverleners in het gebied. ISWAP, dat gelieerd is aan terreurorganisatie Boko Haram, heeft de aanslagen opgeëist.

 1. ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

  ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

  Meester P. T. (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus stond bekend als de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om hem een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkele kinderen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten. Het Antwerps parket wil zowel hem als de directie van de school voor de rechtbank brengen. Want er zijn aanwijzingen dat er waarschuwingen genegeerd zijn.
 2. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
  met Video

  Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.