Een jongetje dat bij de grens van zijn moeder werd gescheiden, is met haar herenigd in Seattle.
Volledig scherm
Een jongetje dat bij de grens van zijn moeder werd gescheiden, is met haar herenigd in Seattle. © AP

Miljoenen airmiles verzameld voor migrantenfamilies in de VS na virale tweet

Een tweet van een professor aan een universiteit in de Amerikaanse staat Michigan heeft tot een golf van gedoneerde airmiles geleid. Honderden kinderen en hun ouders zijn nog altijd van elkaar geschieden als gevolg van het ‘zero tolerance’-beleid van president Trump.

 1. Miah smeerde zich in met bloed van een klasgenootje en bleef doodstil liggen
  Schietpartij Texas

  Miah smeerde zich in met bloed van een klasgenoot­je en bleef doodstil liggen

  De agenten bij de basisschool in Texas waar deze week een bloedbad plaatsvond, namen een verkeerde beslissing door 45 minuten te wachten op versterking. Dat heeft een hooggeplaatste official van de staat Texas vandaag toegegeven. Ondertussen doen overlevenden van het bloedbad hun verhaal. Miah smeerde zich in met bloed, bleef doodstil liggen en belde 911 met het mobieltje van een doodgeschoten lerares.
 2. LIVE | Zelenski snapt Nederlandse twijfel over EU-kandidatuur niet goed: ‘Rutte in spagaat’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Zelenski snapt Nederland­se twijfel over EU-kandida­tuur niet goed: ‘Rutte in spagaat’

  Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. “Het volk steunt ons.” Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.