Volledig scherm
Een man hangt een poster op bij een monument voor de slachtoffers van de schietpartij in El Paso. © EPA

Mogelijk doodstraf voor schutter El Paso

Patrick Crusius, de man die verdacht wordt het vuur geopend te hebben bij een schietpartij in een winkelcentrum in augustus in Texas waarbij 22 doden vielen, wordt beschuldigd van moord. Als hij schuldig bevonden wordt, riskeert de 21-jarige man de doodstraf, aldus een mededeling van het parket.

De schietpartij wordt behandeld als binnenlands terrorisme. Uit het onderzoek blijkt dat de schutter tijdens zijn aanval vooral Mexicanen wilde doden.

Crusius sprak openlijk met de politie na zijn arrestatie en zag af van zijn zwijgrecht. ,,Ik ben de schutter’’, zei hij tegen de politie toen hij zijn handen opstak om zich over te geven. 

De verdachte reed meer dan tien uur van zijn woonplaats Allen, een voorstad van Dallas, naar de grensstad El Paso (Texas). Bij de aanslag vielen ook nog meer dan twintig gewonden. Acht van de doden waren Mexicanen.

Volledig scherm
Patrick Crusius. © AP
Volledig scherm
Werknemers van Walmart in El Paso staan bij een bloemenzee voor de slachtoffers van Crusius in El Paso. In totaal vielen daarbij 22 doden. © EPA

Bekijk ook: Christopher probeerde schutter El Paso tegen te houden

  1. ‘Extreemste vrouwelijke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    ‘Extreemste vrouwelij­ke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    In Groot-Brittannië is de 49-jarige Vanessa Marks, die in 2009 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van baby’s en peuters in het kinderdagverblijf waar ze werkte, vrijgelaten. De vrouw zat tien jaar in de cel. Volgens de Britse staatssecretaris voor gevangeniszaken en reclassering Lucy Frazer vormt Marks geen gevaar meer voor de samenleving. Familieleden van slachtoffertjes zijn echter woest. ,,Als ik haar op straat zie, vermoord ik haar.”