Migranten demonstreerden deze week in de Marokkaanse hoofdstad Rabat tegen, volgens hen, het buitensporige geweld van de Marokkaanse en Spaanse grensautoriteiten, waarbij minstens 23 doden zouden zijn gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Migranten demonstreerden deze week in de Marokkaanse hoofdstad Rabat tegen, volgens hen, het buitensporige geweld van de Marokkaanse en Spaanse grensautoriteiten, waarbij minstens 23 doden zouden zijn gevallen. © AFP

Mogelijk veel meer migranten overleden bij ‘bestorming’ Spaanse enclave Melilla

Hoeveel mensen kwamen er om het leven vorige week vrijdag, toen bij zonsopgang zo'n 1500 migranten uit vooral Soedan en Tsjaad probeerden de Spaanse enclave Melilla, in het noordoosten van Marokko, binnen te dringen? 

  1. Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

    Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

    Achttien Afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat zeggen de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador. Eerder hadden die vijf doden gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.