Na schokkende getuigenissen ligt lot van Weinstein nu in handen van de jury

VIDEONa een reeks schokkende getuigenissen over seksueel geweld komt het proces tegen filmmaker Harvey Weinstein tot een einde. De grote vraag: kan hij gestraft worden voor misbruik van vrouwen die zelf contact met hem bleven houden?

Vandaag begint de jury in de rechtszaak tegen de gevallen filmgigant het overleg om tot een unaniem oordeel over zijn schuld te komen. Het is onduidelijk hoe lang daar voor nodig is. Maar dat het ingewikkeld wordt, staat vast. Uit de getuigenissen van actrice Jessica Mann en productieassistent Mimi Haleyi blijkt dat zij een gecompliceerde relatie met Weinstein onderhielden, ook nadat ze grof door hem misbruikt zeiden te zijn.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.