Volledig scherm
Stierengevecht © Edwin Winkels

Na twee jaar weer stierengevecht op Mallorca

Na twee jaar afwezigheid wordt vanavond op Mallorca weer het eerste stierengevecht gehouden. Een dag voor het gevecht hebben de autoriteiten groen licht gegeven voor het evenement na een inspectie van de arena in Palma.

De Balearen, de autonome regio waar Mallorca onder valt, hadden in 2017 het doden en verwonden van stieren verboden, waardoor het stierenvechten onmogelijk werd gemaakt. Die beslissing werd eind vorig jaar echter teniet gedaan door een uitspraak van het Constitutioneel Hof van Spanje. Omdat stierenvechten cultureel erfgoed is, mag alleen de staat oordelen over een totaalverbod, luidde het oordeel.

Tijdens een traditioneel Spaans stierengevecht wordt de stier na ongeveer 20 minuten gedood met een zwaard. Per evenement vinden gemiddeld zo’n zes stieren de dood.

  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.