Aleksej Navalni in februari van dit jaar in een rechtbank in Moskou.
Volledig scherm
Aleksej Navalni in februari van dit jaar in een rechtbank in Moskou. © AP

Navalni dankbaar voor mensenrechtenprijs Europees Parlement

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is het Europees Parlement dankbaar dat het hem de Sacharovprijs voor vrijheid van denken heeft toegekend. Hij is ‘vereerd’ met de mensenrechtenprijs, die volgens de gevangen politicus ook ‘grote verantwoordelijkheid’ met zich meebrengt. 

 1. Sterk vermagerde Navalny verschijnt op video in rechtszaal: ‘Ik ben een vreselijk skelet’
  Play
  video

  Sterk vermagerde Navalny verschijnt op video in rechtszaal: ‘Ik ben een vreselijk skelet’

  Kaalgeschoren en sterk vermagerd verscheen Kremlincriticus Aleksej Navalny vandaag via een videoverbinding tijdens een zitting in een rechtbank in Moskou. Hij vertelde hoe hij door een hongerstaking in de gevangenis 22 kilo is afgevallen. Hij verloor een hoger beroep maar toonde zich toch ook net zo strijdbaar als altijd: ,,Poetin is een stelende koning die nog jarenlang aan de macht wil blijven.”
 2. ‘Altijd vrolijk en altijd vriendelijk’: familie en vrienden zwaar aangeslagen na plotse dood van Lise (22) na verkeersongeval
  PREMIUM

  ‘Altijd vrolijk en altijd vriende­lijk’: familie en vrienden zwaar aangesla­gen na plotse dood van Lise (22) na verkeerson­ge­val

  Lise Van Hecke (22) was op weg om een vriendin uit de nood te helpen, toen ze deze zaterdagochtend na een dubbele aanrijding op de E17 in het Belgische Waasmunster met haar auto te pletter sloeg tegen de vangrail. De jonge hockeyspeelster uit Lokeren was op slag dood. ,,Haar dood laat een grote leegte achter”, reageren haar familie en vrienden. Een portret van een vrouw die graag leefde.