Volledig scherm
De man probeerde de muntjes nog te verbergen, maar tevergeefs © Thinkstock

Nederlander betrapt op stelen uit fontein Rome: boete van 550 euro

Een 36-jarige Nederlander heeft een boete van 550 euro gekregen omdat hij muntgeld uit de fontein op de Piazza Novana in Rome heeft gestolen. De Italiaanse politie had de man op heterdaad betrapt toen hij het geld uit het water haalde, meldden Italiaanse media vanavond. 

De toerist klom in de vroege morgen in de Morenfontein om het geld buit te maken, toen hij werd betrapt door een agent. Pogingen om het geld te verbergen mochten niet baten: hij kreeg een forse boete van 550 euro. 

Met de boete loopt Rome vooruit op de aangekondigde maatregelen tegen onbeschoft gedrag die per 1 augustus van kracht gaan. Vanaf die datum kost bijvoorbeeld het beklimmen of betreden van fonteinen tussen de 160 en 450 euro. Vandalisme aan historische gebouwen komt daders op 400 euro te staan en op het verkopen of drinken van alcohol op straat staat een boete van tussen de 160 en 400 euro. Het eten van een ijsje of een broodje leunend op een historisch monument wordt ook niet meer getolereerd.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.