Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen van Passel moet niets hebben van vriendjespolitiek. ‘Ik heb geen euro aangenomen.’ © AD

Nederlander is burgemeester in Spaans dorp: ‘Ik heb alles nieuw leven ingeblazen’

Nederlander Jeroen van Passel is sinds 2015 burgemeester van het Spaanse Santo Ángel. Morgen gaat hij bij de plaatselijke verkiezingen voor een tweede termijn. ,,Alles is hier gepolitiseerd.''

Aanvankelijk wilde hij niet, wekte de Spaanse politiek vooral weerzin bij hem op. Vriendjespolitiek, obscure spelletjes, corruptie. Zeker in de regio Murcia, in Zuidoost-Spanje, weten ze daar alles van. ,,Maar doe het voor ons, voor het dorp, voor de mensen'', pleitte zijn Spaanse zwager. En na enkele maanden zei Jeroen van Passel (51) ja tegen het verzoek van de socialistische arbeiderspartij (PSOE) om de positie van burgemeester van Santo Ángel in te nemen.

  1. Jongen verbrijzelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert
    update

    Jongen verbrij­zelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert

    Het gezaghebbende Amerikaanse medische tijdschrift New Engeland Journal of Medicine heeft schokkende foto's gepubliceerd van de ernstige verwondingen die een 17-jarige jongen opliep nadat een e-sigaret in zijn mond was ontploft. Traumachirurg Katie Russell van de universiteit in Salt Lake City (Utah) meldt bij de beelden dat het slachtoffer na het incident verdampt tandvlees had, brandwonden in en rond zijn mond, een deels verbrijzelde onderkaak en meerdere tanden moet missen.