De schat omvat 2517 Romeinse munten gemaakt van het zuiverste goud en is daarmee de grootste gouden muntenschat uit het Romeinse Rijk.
Volledig scherm
De schat omvat 2517 Romeinse munten gemaakt van het zuiverste goud en is daarmee de grootste gouden muntenschat uit het Romeinse Rijk. © Rheinisches Landesmuseum

Nederlander krijgt drie jaar cel voor mislukte roof van Romeinse goudschat

Een 28-jarige Nederlander is in Duitsland veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor zijn betrokkenheid bij een poging de zogenoemde goudschat van Trier te roven. Die bestaat uit ruim 2500 Romeinse munten van puur goud en is van onschatbare culturele waarde.   

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.