Volledig scherm
Tramadol is een van de verboden pijnstillers in Egypte omdat het vaak als recreatieve drug wordt gebruikt. © AFP

Nederlander met drugs en verboden pijnstillers betrapt op luchthaven in Egypte

Op de luchthaven van Caïro is vanmorgen een Nederlander gearresteerd die volgens de autoriteiten drugs in zijn bagage had verstopt. De man van Egyptische komaf was met een vlucht van Schiphol naar zijn vaderland gereisd.   

In zijn bagage vond de douane 60 gram van drie verschillende soorten drugs: hasj, crystal meth en MDMA, de werkzame stof van XTC. Daarnaast had de man 60 pillen van een verboden pijnstiller bij zich, verklaarde douanewoordvoerder Gamal Abdel-Fattah. De reiziger, van wie geen gegevens werden vrijgegeven, zal volgens de zegsman worden aangeklaagd.

Medio december werd op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad ook al een een Italiaanse reiziger gearresteerd wegens vermeende drugssmokkel. In de bagage van de man uit Milaan vonden douaniers 644 pillen en enkele glazen flessen met verboden pijnstillers. Ook die verdachte was van Egyptische afkomst.

In Egypte zijn veel medicijnen verboden die kunnen worden gebruikt als vervangers voor heroïne. 

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’