Tramadol is een van de verboden pijnstillers in Egypte omdat het vaak als recreatieve drug wordt gebruikt.
Volledig scherm
Tramadol is een van de verboden pijnstillers in Egypte omdat het vaak als recreatieve drug wordt gebruikt. © AFP

Nederlander met drugs en verboden pijnstillers betrapt op luchthaven in Egypte

Op de luchthaven van Caïro is vanmorgen een Nederlander gearresteerd die volgens de autoriteiten drugs in zijn bagage had verstopt. De man van Egyptische komaf was met een vlucht van Schiphol naar zijn vaderland gereisd.   

In zijn bagage vond de douane 60 gram van drie verschillende soorten drugs: hasj, crystal meth en MDMA, de werkzame stof van XTC. Daarnaast had de man 60 pillen van een verboden pijnstiller bij zich, verklaarde douanewoordvoerder Gamal Abdel-Fattah. De reiziger, van wie geen gegevens werden vrijgegeven, zal volgens de zegsman worden aangeklaagd.

Medio december werd op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad ook al een een Italiaanse reiziger gearresteerd wegens vermeende drugssmokkel. In de bagage van de man uit Milaan vonden douaniers 644 pillen en enkele glazen flessen met verboden pijnstillers. Ook die verdachte was van Egyptische afkomst.

In Egypte zijn veel medicijnen verboden die kunnen worden gebruikt als vervangers voor heroïne. 

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.