Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Nederlanders aangevallen door Belgen in Tirol: drie gewonden

Drie Nederlanders zijn gewond geraakt bij een vechtpartij met een groep Belgen, in St. Anton am Arlberg, vlakbij Lech in Tirol. Een van de slachtoffers, een 21-jarige man, raakte ernstig gewond. Dat melden Oostenrijkse media. 

De vechtpartij vond afgelopen woensdag al plaats, maar wordt vandaag pas gemeld. Een groep van acht tot tien Nederlanders zou iets voor negen uur 's avonds bij een skistation zijn aangevallen door zo'n vijf Belgen. Twee Nederlanders, een man van 26 en één van 21, raakten lichtgewond. Een derde slachtoffer was er dus slechter aan toe, hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht en daar opgenomen.

Of er al arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk. 

Reeks incidenten

Het ging de afgelopen weken al meerdere malen mis met Nederlanders in wintersportgebied. In hetzelfde St. Anton am Arlberg sloeg een 32-jarige Nederland vorige week maandag een Noor het ziekenhuis in.  Ook in de weken daarvoor waren er geweldsincidenten waarbij landgenoten betrokken waren. 

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”