Nederlanders gewond door aanrijding op Malta

VideoEen 25-jarige Nederlander is vandaag zwaargewond geraakt op Malta. Dat melden Maltese media. Drie andere Nederlanders en twee Britten raakten lichtgewond. 

De Nederlanders liepen vanochtend samen met twee Britse mannen en twee Kroatische vrouwen over een boulevard van in Sliema, toen ze geschept werden door een auto. De bestuurder daarvan was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Eén van de Nederlanders raakte daarbij zwaargewond, de andere drie licht. De beide Britten raakten ook gewond, de Kroatische vrouwen bleven ongedeerd.

Een ooggetuige meldde aan de Times of Malta dat de bestuurder ook nog twee bomen en een lantaarnpaal raakte. Hij verliet vervolgens de plek van het ongeluk, maar de politie vond hem en arresteerde hem. 

Pew Pew Pew Malta on Twitter

Eight hospitalised after car mounts pavement in St Julian's...

Kritiek

De Maltese vicepremier Chris Fearne schreef op Twitter dat een van de gewonden in zeer kritieke toestand is, maar hij zei niet of het om de Nederlander gaat. Een andere ooggetuige meldde dat de Nederlander ter plekke is gereanimeerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

Chris Fearne on Twitter

8 hospitalized after #Sliema accident this morning - 1 in very critical condition. Emergency staff's response exemplary. #Helpline: 25454900

Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de boulevard van Sliema. © Frank Vincentz
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.