Taliban-militanten na het veroveren van Lashkar Gah, de provinciale hoofdstad van Helmand.
Volledig scherm
Taliban-militanten na het veroveren van Lashkar Gah, de provinciale hoofdstad van Helmand. © EPA

Nederlandse medewerkers en lokaal personeel ambassade Kaboel versneld teruggehaald

UPDATENederlandse medewerkers en lokaal personeel van de Nederlandse ambassade in Kaboel worden versneld teruggehaald. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagmiddag bevestigd. Uit veiligheidsoverwegingen wilde een woordvoerder niet zeggen hoeveel mensen er worden teruggehaald naar Nederland. Ook kon hij niet zeggen hoeveel mensen er achterblijven in de ambassade.

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.
  1. Taliban hijsen vlag in Tarin Kowt en nabijgelegen Kamp Holland

    Taliban hijsen vlag in Tarin Kowt en nabijgele­gen Kamp Holland

    Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan waar Nederlandse militairen jarenlang gelegerd waren, is vanochtend in handen gevallen van de Taliban. De Taliban hebben ook de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan ingenomen. Dat is na de hoofdstad Kabul de grootste stad van het land en diende eerder als officieuze hoofdstad van de Taliban, voordat de radicaal-islamitische beweging begin deze eeuw door westerse strijdmachten werd verdreven. De extremisten rukken in rap tempo op richting de hoofdstad Kabul.