Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.

Vijf mensen zijn overleden en acht worden nog vermist na de uitbarsting van White Island, de bekendste en meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland. Een 66-jarige Nederlander, die al langere tijd in Nieuw-Zeeland woont, werd door zijn familie als vermist opgegeven bij het Rode Kruis, maar werd later in goede gezondheid aangetroffen. Hij zat op een cruiseschip dat in de buurt van het eiland aan het varen was.

  1. Man verzon eigen ‘dood’ om miljoen van verzekeraar op te kunnen strijken

    Man verzon eigen ‘dood’ om miljoen van verzeke­raar op te kunnen strijken

    Een 39-jarige man uit de Britse stad Manchester heeft geprobeerd zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten met een nepbericht over zijn eigen dood. Syed Bukhari deed zich voor als zijn echtgenote en stuurde het bedrijf een e-mail met de mededeling dat hij in Karachi (Pakistan) was gestorven aan een hartaanval. Ook deed hij telefonisch en zielig klinkend de stem van zijn vrouw na in de hoop een premie van ruim een miljoen te kunnen incasseren.
  2. Nieuwe uniform Amerikaanse Space Force onder vuur: ‘Belachelijk, in ruimte valt niks te camoufleren’

    Nieuwe uniform Amerikaan­se Space Force onder vuur: ‘Belache­lijk, in ruimte valt niks te camoufle­ren’

    De United States Space Force - een onlangs opgericht onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat verantwoordelijk is voor oorlogsvoering in de ruimte - heeft de looks van het nieuwe USSF-uniform bekendgemaakt, maar de outfit ligt nu al onder vuur op sociale media. Reden? Het best stoere pak is voorzien van een groenbruine camouflageprint. Belachelijk, vindt menigeen, want in de ruimte groeien geen bomen en valt er weinig te camoufleren.