Om te voorkomen dat de Russen via het immer neutrale Zwitserland alsnog onder de sancties uit kunnen komen, is het voor Zwitserse financiële instellingen nu verboden om nieuwe zakelijke relaties aan te gaan met personen en bedrijven op de lijst.
Volledig scherm
Om te voorkomen dat de Russen via het immer neutrale Zwitserland alsnog onder de sancties uit kunnen komen, is het voor Zwitserse financiële instellingen nu verboden om nieuwe zakelijke relaties aan te gaan met personen en bedrijven op de lijst. © Alexey Druzhinin/Getty Images

Neutraal Zwitserland toch betrokken: Zwitserse banken snijden gesanctioneerde Russen de pas af

Russen die de Europese sancties tegen hen via Zwitserland proberen te omzeilen komen bedrogen uit. Banken in het Alpenland mogen namelijk geen nieuwe rekeningen openen voor Russen en Russische bedrijven tegen wie sancties zijn ingesteld, zo heeft de Zwitserse regering bevolen.

  1. TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaanvallen op Kiev verwacht
    Play

    TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaan­val­len op Kiev verwacht

    Oekraïne gaat naar alle waarschijnlijkheid een cruciale nacht tegemoet. In de komende uren worden zware raketaanvallen op hoofdstad Kiev verwacht, schrijft parlementariër Lesia Vasylenko op Twitter. ,,Binnen nu en een uur wordt Kiev aangevallen als nooit tevoren. Rusland zal ons met alles wat ze hebben bestoken”, aldus Vasylenko. Chat-gesprekken waarin parlementariërs met elkaar overleggen ‘exploderen’ als gevolg van de onrust, zegt ze. Dit liveblog is afgesloten. Hier kun je ons nieuwste liveblog volgen.