Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nieuwe coronamaatregelen in België: discotheken dicht en contacten zoveel mogelijk beperken

(ANP) - De Belgische horeca moet voorlopig weer om 23.00 uur sluiten en het nachtleven gaat opnieuw dicht. Ook privéfeestjes zijn de komende weken verboden, hebben de autoriteiten besloten. Met de nieuwe maatregelen hoopt België de nieuwe golf van coronabesmettingen te bedwingen.

 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie op Tenerife, maar kreeg nog elke maand geld van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), oftewel: de Belgische variant op het UWV. In het Belgische Namen is een vrouw woensdag veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen ‘vergeten’ te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. Gwenny en Marino verwelkomen dertiende kindje Laxe, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

  Gwenny en Marino verwelko­men dertiende kindje Laxe, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

  Het al bijzonder kroostrijke gezin van Gwenny Blanckaert (33) en Marino Vaneenoo (40) uit Staden met de nog meer bijzondere namen is opnieuw uitgebreid. Op 16 maart verwelkomde het koppel hun dertiende (!) kindje. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen. Opmerkelijk, want het koppel liet na de geboorte van hun twaalfde spruit al weten dat ze het bij die twaalf zouden zouden houden.
  Staden