De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. © EPA

Noord-Korea test nieuw tactisch wapen

Noord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

 1. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog
  Met video

  Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

  Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.
 2. Vandalen vernielen 65 bomen in natuurge­bied Turnhout: ‘De haat moet diep geworteld zitten’
  PREMIUM

  Vandalen vernielen 65 bomen in natuurge­bied Turnhout: ‘De haat moet diep geworteld zitten’

  TURNHOUT - Eén of meerdere vandalen hebben donderdagnacht huisgehouden in het Vlaamse natuurgebied De Liereman, nabij Turnhout. Zo’n 65 bomen in de buurt van het bezoekerscentrum werden zo diep ‘ingezaagd’ dat ze spontaan omvielen of door de brandweer moesten worden omgezaagd. Twee jaar geleden gebeurde hetzelfde. ,,Het lijkt erop alsof dezelfde daders zijn teruggekomen om hun werk af te maken”, zeggen burgemeester Bob Coppens en coördinator Kris van der Steen aangedaan.