Oekraïners worden wakker na vierde nacht onder Russische raketten

videoDe Oekraïense president Volodimir Zelenski denkt dat de komende 24 uur ‘cruciaal’ zullen zijn voor de toekomst van zijn land. Hij blijft sceptisch over onderhandelingen met Rusland. ,,Ik geloof niet echt in een uitkomst van deze ontmoeting, maar laten we het proberen”, zei hij in een videoboodschap.

 1. TERUGLEZEN | Kiev en Charkov opnieuw onder vuur, VS: 12 spionerende Russen bij VN moeten land uit
  Play

  TERUGLEZEN | Kiev en Charkov opnieuw onder vuur, VS: 12 spioneren­de Russen bij VN moeten land uit

  De Oekraïense steden Kiev en Charkov liggen vanavond wederom onder vuur van Russische luchtaanvallen. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat de landen die ‘dodelijke wapens’ aan Oekraïne leveren, ook verantwoordelijk zullen worden gehouden als die wapens tegen Rusland worden gebruikt. En in Den Haag begint het Internationaal Strafhof (ICC) een onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne. Lees hieronder dit oude liveblog rondom de oorlog in Oekraïne terug. Lees het nieuwe, verse liveblog hier.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.