Olifantendrama Thailand: dronebeelden laten veel meer kadavers zien bij ‘helse waterval’

videoNiet zes, maar elf wilde olifanten zijn in een nationaal park in Thailand verdronken in een waterval. Dat hebben officials vastgesteld op basis van dronebeelden van de bewuste plek, meldt de Nederlandse oprichter van het park Edwin Wiek op sociale media.  

Het drama speelde zich zaterdag af bij een waterval in het park Khao Yai, in een noordoostelijke provincie van Thailand. Vermoedelijk raakte een jonge olifant als eerste in nood bij de waterval en kwamen de andere olifanten eveneens om toen ze het 3-jarige kalf probeerden te redden. Twee andere olifanten van dezelfde kudde waren ook in moeilijkheden geraakt, maar konden in veiligheid worden gebracht.

Volgens parkoprichter en natuurbeschermer Edwin Wiek zullen de twee geredde olifanten het moeilijk krijgen. Olifanten staan bekend als emotionele dieren met een goed geheugen. ,,Het is alsof je bijna je hele familie verliest’’, zei Wiek tegen BBC News.

,,Het was een ongeluk. We hebben dit vaker zien gebeuren”, vertelde de Thaise minister Varawut Silpa-archa van Nationale Hulpbronnen en Milieu. De waterval heeft de bijnaam Haew Narok, ‘helse waterval’. In 1992 kwamen er ook al acht olifanten om het leven. De waterval is tijdelijk gesloten na het incident.

In het park van 2000 vierkante kilometer leven ongeveer driehonderd wilde olifanten. Het is een populaire bestemming onder toeristen.

Kijk hier naar beelden van afgelopen weekend:

Volledig scherm
Een van de kadavers in het Khao Yai National Park in Thailand. © AFP